Életrajz
 

Ikotity István vagyok,

az LMP országgyűlési képviselője.

Tősgyökeres bajai családból származom. Iskolai emlékeim, aktív sport és civil tevékenységem is szülővárosomhoz köt. Amikor képviselői feladataimmal kapcsolatban éppen nem fővárosunkban tartózkodom, feleségemmel és három gyermekemmel jelenleg is Baján élek.

Nyitott, és érdeklődő embernek tartom magam, és a folyamatos tanulást és fejlődést tartom az egyik legfontosabb értéknek. Gimnáziumi érettségim mellé informatikai alapszakmát végeztem. Földrajz szakon szereztem első diplomámat, ezt követte  a teológia, később a hittan tanár szakot is elvégeztem. Néprajz és közgazdaságtani egyetemi tanulmányokat is folyattam/elkezdtem. Oktatás és társadalom PhD képzésben vettem részt Pécsen. Egyetemi alaptanulmányaim mellett egyéni vállalkozó lapkiadóként dolgoztam.

Szerencsésnek mondhatom magam, mivel sok szakmai területet kipróbálhattam, és ezeknek a tapasztalatoknak most nagy hasznát veszem a parlamenti munkám során is: középiskolai tanárként, trénerként, vállalkozóként, köztisztviselőként, kutatóként is dolgoztam. Számos kulturális és környezetvédelmi civil szervezetben, mozgalomban voltam szervező és aktivista. E mellett a mai napig vízilabdázok és kosarazok, és a sportot egy fontos közösségteremtő értéknek tartom.

Az LMP-nek 2009 óta vagyok tagja. Pártom munkáját és fejlődését is próbálom aktívan segíteni: Belépésem után a Bács-Kiskun megyei szervezetünk koordinátorként tevékenykedtem. Ezt követően az Országos Politikai Tanács alelnökeként (2009-2010), országos választmányi titkárként (2010-2011), az Etikai Bizottság tagjaként (2011-2012), majd elnökeként (2012-2014) tevékenykedtem. Az Országgyűlés Kulturális bizottságának alelnöke és az Országgyűlés Jegyzője vagyok.

És miért pont az LMP? Mert őszintén hiszek benne, hogy lehet, és kell változtatni a jelenlegi magyar politikai kultúrán, és korrupt társadalmi berendezkedésen. Egy olyan Magyarország építéséért dolgozok, mely nem keveseknek hoz nagy gazdagságot, hanem mindannyiunknak értékekkel teli, minőségi életet biztosít, erős kisközösségeket épít. Megbecsüli a becsületes és sokat dolgozó embereket. Az Önök támogatásával jobbá, és igazságosabbá tehetjük az országunkat.

 

Pártom az LMP
P

Az LMP munkájában sok különböző világnézetű és értékrendű ember vesz részt – de közös bennünk, hogy valódi demokráciát, igazságos, szolidáris társadalmat és egészséges környezetet akarunk, és hajlandók vagyunk tenni is érte.

P
Van közöttünk vidéki és városi, professzor és szerelő, mérnök és bölcsész, nyakkendős és farmeres, autós és biciklis, bagós és nemdohányzó. Kormányból kiábrándult. Ellenzékből kiábrándult. A kiábrándultságból kiábrándult. A politikát eddig messzire elkerülő.
R
Most mind azon dolgozunk, hogy más legyen a politika.
Mindenkire számítunk!
Fő szakpolitikai területeim
  • Oktatás 100% 100%
  • Kultúra 100% 100%
  • Sport 100% 100%
  • Média 100% 100%
  • Emlékezetpolitika 100% 100%

Parlamenti munkám

Tekintse meg parlamenti munkáimat.
A gombra kattintva a parlament oldalára navigálhat.

Munkám a Kulturális bizottságban

Tekintse meg bizottsági munkáimat.
A gombra kattintva a parlament oldalára navigálhat.